26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Вийшли погуляти і зникли: в Києві розшукали двох школярок з Житомирської області

Вийшли погуляти і зникли: в Києві розшукали двох школярок з Житомирської області

  • 12 квітня, 2021 16:36
У смт Хорошів зникли дві дівчини віком 12 та 13 років. Пізніше з'ясувалося, що вони самостійно поїхали на прогулянку до Києва. Про це "Журналу Житомира" повідомляє поліція Житомирської області.

"Двох жительок Хорошівської громади, віком 12 та 13 років, поліцейські розшукали у столиці. За словами рідних, які звернулися до поліції, дівчатка вирушили на прогулянку та опівдні їх ще бачили у центрі селища. Згодом юнки вчасно не повернулися додому та на телефонні дзвінки не відповідали. Зрештою поліцейські з’ясували, що дівчатка самостійно дісталися до м. Києва", – інформують правоохоронці.

Дівчата не постраждали, поліцейські повернули їх додому.

Загалом з початку квітня правоохоронці розшукали 32 зниклих дітей. У ювенальній превенції поліції зазначають, що у теплу пору року діти більш схильні вирушати у самостійні мандри.
 

"Тривалий світловий день та комфортна температура повітря викликає у них бажання досліджувати світ, ставати більш самостійними. Однак такі позитивні прагнення мають здійснюватися тільки з відома та у супроводі дорослих, адже дозвілля, перш за все, має бути безпечним", – наголошує керівник підрозділу Наталії Гончарук.


Поліцейські закликають батьків приділяти максимум уваги дітям: завжди обговорюйте плани на день, домовляйтеся про межі, де дитина може самостійно гуляти, та про постійний зв’язок, навчайте правил поведінки у різних ситуаціях. Контролюйте місце перебування дітей та формуйте почуття відповідальності.
Поділитись

Новини по темі: