28 березня, 2024
Ми в соцмережах

Житомирська область 40 днів у «червоній» зоні: показники не дають змогу послабити карантин

  • 12 квітня, 2021 11:43
На Житомирщині показники захворюваності на коронавірус та завантаженості лікарень не дозволяють послабити карантинні обмеження. Тому область мінімум ще на один тиждень буде у «червоній» зоні. 

Про це 12 квітня під час щотижневого брифінгу в розповіла Наталія Остапченко, перша заступниця голови Житомирської ОДА.
 

«Індикаторні показники Міністерства охорони здоров'я: "коефіцієнт виявлення випадків інфікування" – повинен бути менше 20% на 10 тисяч населення, "охоплення тестуванням" – менше 300 на 100 тисяч населення, "рівень госпіталізації" – менше 60% на 100 тисяч населення, "динаміка рівня госпіталізації" – менше 50 тисяч і "завантаженість ліжок киснем" – менше 65%. На жаль, Житомирська область по показниках "коефіцієнт виявлення випадків інфікування", а також "рівень госпіталізації" і "завантаженість ліжок" поки що не може похвалитися тим, що ми можемо вийти із карантинної зони червоного рівня, тому на сьогодні залишається ситуація така як і була. Дещо ми спостерігаємо покращення динаміки цих показників, але не такі, що дають нам змогу вийти із червоного рівня карантинних обмежень», – зазначила Наталія Остапченко.


Станом 12 квітня у Житомирській області виявлено 20 423 активних хворих на COVID-19. За минулу добу підтверджено 349 нових випадків, 135 людей одужали.

Протягом вихідних зафіксували 39 летальних випадків.

Поділитись

Новини по темі: