19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У Житомирі та області пройшли масштабні акції з висадки дерев. ФОТО

У Житомирі та області пройшли масштабні акції з висадки дерев. ФОТО

  • 12 квітня, 2021 8:32
У Житомирі відбулася масштабна екологічна акція «Дереводень», під час якої містяни висадили 1000 дерев. Як повідомляє Житомирська міська рада, головними локаціями озеленення стали сквер на Польовій, гідропарк та Польський бульвар.

«Площа Польова, бульвар Польський, гідропарк поповнилися новими липами, горобинами, катальпами, кленами, соснами, грабами. На головних локаціях до екологічної акції долучилося близько двох сотень охочих, серед яких – чимало дітей. Багато хто з дітлахів садить сьогодні своє перше дерево», – йдеться у повідомленні.

За словами міського голови Сергія Сухомлина, акція такого масштабу відбулася у Житомирі вперше. 

Близько 400 заявок отримали від ОСББ, які виявили бажання посадити дерева на своїх прибудинкових територіях. Майже 500 саджанців Житомиру передало обласне управління лісового та мисливського господарства.

















Фото: ЖМР
 

Озеленення Житомирщини


Райони Житомирської області також приєдналися до висадки дерев. За інформацією Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства, за день на території області висадили понад 160 гектарів молодих дерев.
 

«У кожному лісництві усіх 20 лісогосподарських підприємств області невеликими групами (щоб не порушувати карантинних вимог) впродовж дня садили дерева. Відтак сосни, дуби, ялини, берези та інші листяні та хвойні, висаджені на загальній площі 166 гектарів, стануть в майбутньому насадженнями, котрі зроблять нашу землю ще зеленішою», – йдеться у повідомленні.


Зазначається, що в Березівському лісництві Житомирського лісгоспу висадили 30 сосен до 30-річчя незалежності України, які Житомирщина отримала від Львівщини.

Загалом в області участь в акції взяли майже 2,5 тис. осіб, які висадили 920 тис. дерев.











Фото: лісгоспи області
Поділитись

Новини по темі: