26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Полісмени оштрафували 20 житомирян, що були в громадських місцях без захисних масок

Полісмени оштрафували 20 житомирян, що були в громадських місцях без захисних масок

  • 7 квітня, 2021 12:41
6 квітня під час патрулювання вулиць Житомира правоохоронці оштрафували 20 містян, які перебували і громадських місцях без засобів масок та респіраторів. Про це "Журналу Житомира" розповіли в поліції Житомирської області.

"Понад 120 поліцейських патрулювали вулиці обласного центру, проводили відповідні перевірки та роз’яснювальну роботу серед населення. Утім 20 житомирян все ж не вважали за потрібне дослухатись до зауважень та відверто ігнорували вимогу щодо перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті у вдягнутих засобах індивідуального захисту, що закривають ніс та рот", – інформують правоохоронці.

Відтак поліцейські склали відповідні матеріали про адміністративні правопорушення. Нагадаємо, що частиною 2 ст. 44-3 КУпАП за такі дії передбачено накладення штрафу від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170-255 гривень).

Упродовж минулої правоохоронці перевірили понад 260 об’єктів господарювання, 20 торгівельно-розважальних закладів і виявили 8 порушень.
 

"Більшість наших громадян дотримуються встановлених вимог карантину. За минулу добу ми виявили 8 порушень, передбачених ч. 1 ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) КУпАП, тобто суб’єктами господарської діяльності та склали відповідні матеріали, - прокоментував начальник Житомирського РУ поліції Сергій Синявський. – Водночас під час патрулювання поліцейські продовжують нагадувати громадянам про необхідність дотримання обмежень та рекомендацій органів охорони здоров’я".


Серед інших виявлених поліцейськими правопорушень - публічне розпиття спиртних напоїв та куріння у громадських місцях, кілька випадків дрібного хуліганства.

Нагадаємо, з 6 квітня поліція посилила в Житомирі та області контроль за дотриманням карантинних обмежень.
 
Поділитись

Новини по темі: