29 березня, 2024
Ми в соцмережах

Художниця перетворила зупинки на Житомирщині у витвори мистецтва. ВІДЕО

  • 6 квітня, 2021 17:56
У Семенівській громаді на Житомирщині художниця Світлана Войцехівська протягом року розмалювала 7 зупинок громадського транспорту.

Перший пейзаж вона намалювала на зупинці в рідному селі Хажин, передає "Суспільне".
 

"Там люди захотіли пейзаж із сільською хаткою, щоб і водичка була, і квіточки цвіли, бо це символи України, – говорить Світлана. – Коли я у Дубрівці розмальовувала зупинку, де лісу дуже багато, захотіли люди аби я намалювала кошик із грибами. Я дуже люблю малювати, люблю Україну і розмалювала би весь світ, якби могла".


На більшості своїх робіт Світлана Войцехівська зображає квіти та українські символи. Щоб розмалювати 7 зупинок, художниця витратила рік часу. Після зими жінка вирішила оновити малюнки.
 

"Прийшла весна і знову потрібно все обновляти, тому я хочу намалювати квіточку маку. Мак є українським символом. Я над цим працюю, бо це моє життя, це сенс мого життя. Мені люди приходять і кажуть, що їм подобається. Ці слова – найвища похвала моєї роботи. На моїх зупинках люди фотографуються та роблять тут фотозони", – розповідає Світлана Войцехівська. 


Примітно, що зупинки в територіальній громаді розмалювали за гроші місцевих жителів.

"Ми не можемо витрачати на облаштування зупинок бюджетні гроші. Усе це за кошти жителів, які проживають у тому чи іншому селі нашої громади. Плануємо зробити ще 4 зупинки громадського транспорту. Думаю, що ці роботи дійсно приноситимуть радість людям", – зазначила голова Семенівської сільської об'єднаної громади Наталія Семенюк.
 
Поділитись

Новини по темі: