29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Підприємство 1,5 роки незаконно видобувало на Житомирщині лабрадорит: збитки понад 16 млн грн

Підприємство 1,5 роки незаконно видобувало на Житомирщині лабрадорит: збитки понад 16 млн грн

  • 6 квітня, 2021 12:11
В Житомирській області приватне підприємство 1,5 незаконно видобувало лабрадорит. Навколишньому середовищу завдано збитків на більш ніж 16 млн грн. Прокуратура заявила позов про відшкодування коштів.
 

"Наразі Господарським судом Житомирської області у справі відкрито провадження. Установлено, що приватне товариство, яке займається видобуванням граніту з родовища на території Черняхівського району, порушило вимоги чинного законодавства. Зокрема, незважаючи на те, що дія спеціального дозволу на користування надрами була призупинена, підприємство продовжило самовільно видобувати камінь лабрадорит на земельній ділянці площею 3,32 га", – повідомляє відомство.


За інформацією обласної прокуратури, з лютого 2018-го по вересень 2019 року товариство незаконно видобуло 5,7 тис. куб. м лабрадориту. Унаслідок протиправних дій нанесені збитки на суму 16,8 млн грн.

"Коростишівською окружною прокуратурою в інтересах держави та територіальної громади подано до суду позов про стягнення з товариства з обмеженою відповідальністю заподіяної навколишньому середовищу шкоди", – додали в прокуратурі.

Нагадаємо, колишньому депутату Коростишівської районної ради повідомили про підозру у незаконному видобуванні корисних копалин загальнодержавного значення.
Поділитись

Новини по темі: