25 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Похолодання та мокрий сніг: синоптик попередила про погіршення погоди на Житомирщині

  • 5 квітня, 2021 16:56
У вівторок, 6 квітня, в Україні очікується істотне похолодання через прихід атмосферного фронту. Найбільше погода зміниться в західних та північно-західних областях – там передбачається навіть мокрий сніг. Про це на своїй сторінці у Facebook написала синоптик Наталка Діденко.

"Квітень продовжує жартувати. Компанія у нього весела – циклони, атмосферні фронти, похолодання й снігопади. У вівторок значна частина Європи належатиме холодній погоді, а в багатьох країнах йтиме сніг та мокрий сніг", – написала метеоролог.

Похолодання призупиниться перед Київщиною і зачепить Житомирську область.



Холодне повітря спричинить зниження температури до +3...+8 градусів вдень (місцями до 0...+3 градусів). Вітер, згідно із прогнозом, накочуватиметься некомфортними поривами, на заході та півночі з північного заходу, на решті території України матиме південні напрямки.
 

"На Благовіщення (7 квітня, – ред.)  холодна повітряна маса просунеться далі, водночас з південного заходу в Україну стрибоне циклон. Тому через цю сумнівну дружбу арктичного холоду та середземноморської вологи дощі переходитимуть у мокрий сніг, переважно на Заході та Півночі України", – додала Діденко.




За інформацією Укргідрометцентра, вдень 6 квітня і вночі 7 квітня на території Житомирщини очікується мокрий сніг.



Поділитись

Новини по темі: