24 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Житомир вже пройшов пік третьої хвилі COVID-19, – Сухомлин

  • 2 квітня, 2021 17:06
Житомирський міський голова Сергій Сухомлин вважає, що місто вже пройшло пік третьої хвилі пандемії коронавірусу. В останні дні суттєво зменшилась кількість нових хворих.

Про це міський голова заявив у ефірі телеканалу СК1, передає Укрінформ.
 

«Якщо порахувати кількість людей, які на день хворіють на COVID-19 у Житомирі, то пік був, коли ми отримували підтвердженими ПЛР-тестами 360-400 хворих. Ми розуміємо, що далеко не всі люди, які хворіють, пройшли ПЛР-тести, хворих набагато більше. Ми кажемо тільки про офіційні цифри. Останні дні йде 120-140 нових хворих (на добу – ред.). Думаю, що Житомир уже пройшов пік третьої хвилі COVID-19, тому потроху ситуація має покращуватися», – зазначив Сухомлин.


За його словами, у міській лікарні №1 завантаженість ліжок ставить понад 90%, а в лікарні №2 – 70%. У місті постійно є 70-80 вільних ліжок. Крім того, у резерві для прийому хворих із коронавірусом ще є окреме відділення міської дитячої лікарні, але потреби для його відкриття поки немає. Запровадження додаткових обмежувальних заходів у Житомирі, додав мер, зараз не є доцільним.

У Житомирі за минулу добу підтверджено 179 випадків коронавірусу. Станом на 2 квітня в місті 6 221 ковід-хворий.

Нагадаємо, у Житомирі відновлюється очне навчання для початкової школи. З 5 квітня учні 1-4 класів знову сядуть за шкільні парти.
Поділитись

Новини по темі: