20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Спорт
  • З листопада без перемог: житомирське «Полісся» привезло з Прикарпаття нічию

З листопада без перемог: житомирське «Полісся» привезло з Прикарпаття нічию

  • 1 квітня, 2021 13:31
Житомирський ФК "Полісся" востаннє вигравав в Першій лізі ще 15 листопада 2020 року. 3 очки житомирянам не вдалося взяти і в Івано-Франківську, де відбувся матч з місцевим ФК "Прикарпаття".

Як пише SportArena, з перших хвилин бойовиті господарі почали тиснути на редути "Полісся". Вже на третій хвилині справжнє випробування на міцність пережив воротар житомирян, колись - перспективний воротар дубля Динамо Маханьков. Він не з першої спроби впорався з ударом Геника з лінії штрафного, зате встиг ногою вибити м'яч, який добивали інші хазяйські гравці. Можна сміливо сказати, що страж воріт гостей зняв м'яч з ноги у форварда Барчука.

На 20 хвилині щільно пробив Борисевич - знову Маханьков не став фіксувати м'яч після сильного удару. Пізніше універсал господарів дуже добре перевірив житомирського воротаря і зі штрафного. А що ж "Полісся"? Більшість стандартів - мимо каси. З гри можна згадати, як Даудов дотепно підключив на куті воротарського Галенка, але форварду незручно було бити робочої ногою, він вирішив прострілити - і відправив м'яч туди, куди навіть не біг ніхто з одноклубників. Ще раз крутив метрів з 20-ти по діагоналі досвідчений Грицук - але не докрутилв у дальній кут.

Те, що "Прикарпаття" постарається обов'язково використати кінцівку першого тайму, було очевидно. І ось на 36 хвилині Семотюк відпрацював м'яч для Барчука і той ударом в дальній кут забив - рефері взяття воріт не зарахував. Мабуть, через офсайд у Волошиновича, який набігав назустріч м'ячу. Що не вийшло в цьому моменті - вийшло вже через кілька хвилин. Спрацювала знову ця ж зв'язка. В ході швидкої атаки через лівий фланг на вістрі опинився Барчук, але його удар прийшовся в суперників. Зате першим на підборі був Волошинович, який і пробив в дальній кут - 1:0.
 

Другий тайм "Прикарпаття" розпочало з дуже перспективного штрафного - Маханьков потягнув точний удар Барчука. А ось "Полісся" не завжди встигало за переміщеннями суперників. Коли Гавриленко пристойно "зустрів", здається, Семотюка, рефері Когут видалив його з поля. Відразу згадався матч першого кола між суперниками на столичному стадіоні імені Баннікова - коли починало 22 гравця, а закінчувало 19...

Здавалося, вести в рахунку в більшості - це велика заявка на перемогу. Але слизький рахунок "Прикарпаття" не змогло ні закріпити, ні утримати. Після передачі Галенкова з правого флангу бив Терехов. Його удар голкіпер потягнув, однак на добивання встигав Островський і з близької відстані зрівняв цифри на табло - 1:1.

Цей епізод дещо засмутив гру, як її розуміла кожна з команд: госты в меншості і не сподівалися на переможний штурм, у господарів просто не вистачало в запасі гравців калібру Волошиновича, Барчука, Семотюка - щоб переломити хід поєдинку. А коли в кінці ще й видалили Борисевича, це була крапка.

Після 17 зіграних матчів "Полісся" займає 10-й рядок турнірної таблиці. Наступний суперник житомирян - "Металіст 1925". Матч відбудеться 5 квітня в Житомирі. 


 

Прикарпаття (Івано-Франківск) — Полісся (Житомир) – 1:1


Голи: Волошинович, 45 – Островський, 76

Прикарпаття: Новак, Кузьмін, Мелінішин, Француз, Геник, Курко, Борисевич, Кохман, Семотюк, Волошинович, Барчук. Запасні: Пицан, Пархуць, Дитко, Воробчак, Сондей, Барасюк, Хома, Ульянов, Сикач, Пастух, Цюцюра, Андрейчук. Головний тренер: Руслан Мостовой.

Полісся: Маханьков, Понєдєльнік, Терехов, Швець, Прокопчук, Шевченко, Гавриленко, Галенков, Грицук, Даудов, Галенко. Запасні: Яшков, Акубардія, Островський, Притиковський, Ковальов, Андрущенко, Коваль, Глагола, Жук. Головний тренер: Сергій Шищенко.

Видалення: Борисевич, 90+3 – Гавриленко, 65
Поділитись

Новини по темі: