16 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Переробляв стартові пістолети в бойові і продавав: у Житомирі затримали торговця зброєю

Переробляв стартові пістолети в бойові і продавав: у Житомирі затримали торговця зброєю

  • 29 березня, 2021 16:24
Правоохоронці затримали у Житомирі 36-річного чоловіка, який перероблював стартові пістолети під стрільбу бойовими набоями. Його впіймали на "гарячому", під час продажу пари таких пістолетів. Про це 29 березня повідомила поліція Житомирської області.

"Близько 18.30 28 березня на виїзді з обласного центру правоохоронці задокументували збут двох пістолетів 36-річним житомирянином третій особі. Зовні зброя схожа на стартові пістолети. Однак за попередніми висновками фахівців, обидві одиниці мають конструктивні зміни. Тобто зброя могла бути перероблена під бойову", – йдеться у повідомленні.

За інформацією СБУ, працював зловмисник за 100-відсотковою передоплатою і виключно під клієнтів, яких знаходив через особисті зв’язки у кримінальних колах області. Середній термін виготовлення замовлення становив 7 днів.

Наразі вилучені зразки направлені на дослідження до обласного Науково-дослідного експертного криміналістичного центру МВС.

Того ж дня за місцем проживання затриманого поліцейські провели санкціонований обшук. У результаті виявили три десятки патронів калібру 7,62 мм та корпус гранати РГ-42 без запалу. Боєприпаси також вилучені та направлені на експертне дослідження.

Підозрюваний наразі під вартою. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.
Поділитись

Новини по темі: