20 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Кабмін залишив тариф на електроенергію на рівні 1,68 грн

  • 25 березня, 2021 8:28
Кабмін ухвалив постанову щодо тарифу на електроенергію для населення – його залишили незмінним на рівні 1,68 грн/кВт-год. Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив під час засідання Кабміну 24 березня, інформує Урядовий портал.

"Сьогодні ми приймаємо рішення, що ціна на електроенергію для українців залишиться без змін, тобто 1,68 гривні. Державна компанія "Енергоатом" продовжить поставлять електроенергію для людей за пільговою ціною", – повідомив прем’єр.

Також, постанова визначає категорії споживачів та цілі споживання електроенергії, для яких діє фіксована ціна. Крім того встановлюються коефіцієнти розрахунку ціни за наявності дво- або тризонного лічильника.
 

"Про звуження категорій споживачів не йдеться: навпаки, до колективних побутових споживачів із пільговою ціною та можливістю встановлення диференційованого тарифу додаються мешканці гуртожитків", – додали у Міненерго.


Нагадаємо, Кабмін скасував тариф на електроенергію в 90 коп/КВт.год для населення на перші 100 кВт.год та встановив з 1 січня 2021 року фіксовану ціну для побутових споживачів на рівні 1,68 грн/кВт.год.
Поділитись

Новини по темі: