20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У Житомирі жителі приватних будинків безоплатно отримують індивідуальні контейнери для сміття

У Житомирі жителі приватних будинків безоплатно отримують індивідуальні контейнери для сміття

  • 24 березня, 2021 8:54
На початку лютого у Житомирі започаткували практику використання в приватних домоволодіннях індивідуальних сміттєвих контейнерів. Компанія «Ґрін Бін Україна», яка є виконавцем послуг з вивезення сміття, надає населенню контейнери безоплатно. 

Як повідомляє міська рада, головна умова - користувач бере на себе зобов’язання нести повну матеріальну відповідальність цього контейнеру.

Проєкт під назвою «Індивідуальні контейнери у кожне домоволодіння» розпочався з вулиці Миколи Сціборського та провулків 1-й та 2-й Капітульний. Машина ж, що обслуговує приватний сектор, відповідних розмірів та габаритів.

Станом на березень цього року понад 250 приватних домоволодінь у Житомирі вже отримали індивідуальні сміттєві баки. 

Євгеній Барах, директор компанії, каже: наразі в наявності є близько 1000 контейнерів для надання у користування, та в планах цю кількість збільшити у відповідність до кількості домоволодінь, а це за попередніми підрахунками близько 4500. 
 

«З появою індивідуальних контейнерів люди з приватного сектору перестануть вивозити сміття в ліс чи залишати його деінде, і таким чином скоротиться кількість стихійних сміттєзвалищ. Житомир стане чистішим», - зазначає заступник міського голови Сергій Кондратюк.


В Черкасах, приміром, вже впровадили таку індивідуальну схему, тут власники приватних домоволодінь вже користуються цими послугами. 
 

«Вони знають, що вранці буде їхати машина. О 7:50 власник виставив контейнер, машина забрала сміття, власник забрав контейнер у своє подвір’я, а доступ до контейнера - персоніфікований, має виключно конкретний власник, а не вся вулиця чи сусіди», - розповідає Євгеній Барах.


Нагадаємо, конкурсна комісія міськради обрала виконавців послуг з вивезення побутових відходів у Житомирі. З 6 лотів, які виставлялися на конкурс, по 4 перемогу отримало ТОВ «Ґрін Бін». По одному лоту забрали КАТП-0628 та ПП «ВЖРЕП №8». Договори на вивіз сміття уклали на 7 років.
Поділитись

Новини по темі: