28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • У Житомирській області поліція «накрила» незаконний видобуток дорогоцінного каміння

У Житомирській області поліція «накрила» незаконний видобуток дорогоцінного каміння

  • 23 березня, 2021 13:23
У Житомирській та Київській областях правоохоронці викрили схему підпільного видобутку корисних копалин. 22 березня у ході обшуків вилучили понад 10 тонн дорогоцінного каміння та кварцової сировини. Про це повідомила пресслужба МВС України.
 

"Правоохоронці з’ясували, що у злочинній схемі були задіяні співробітники акціонерного товариства та приватні підприємці. Саме вони організували видобуток корисних копалин - топазу, берилу та кварцової сировини. Фігуранти, маючи дозвіл на користування надрами, без обов’язкового погодження проектної документації приступили до роботи", – інформує МВС.


Зазначається, що видобування дорогоцінного каміння здійснювалося із застосування бурових механізмів та без дотримання правил безпеки на виробництві. 

В подальшому зловмисники через підставні товариства постачали видобуті корисні копалини на ювелірний завод у Києві.
 

"22 березня проведено ряд слідчих дій, зокрема 15 обшуків у Києві, Київській та Житомирській областях: в офісному приміщенні  акціонерного товариства, в шахтах та на ювелірному заводі. У результаті вилучено більше 10 тонн дорогоцінного каміння та кварцової сировини, документи, мобільні телефони", – додають правоохоронці. 


Сума завданих збитків буде встановлена після проведення експертизи.





Фото: поліція
Поділитись

Новини по темі: