29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Кишкова паличка і стафілокок на руках: стало відомо, чому житомирські школярі потрапили до лікарні

Кишкова паличка і стафілокок на руках: стало відомо, чому житомирські школярі потрапили до лікарні

  • 17 березня, 2021 16:58
На початку березня 9 учнів житомирської школи №20 потрапили до лікарні з попереднім діагнозом кишкова інфекція. За підсумками епідрозслідування основною причиною спалаху стало не дотримання правил особистої гігієни працівниками харчоблоку та учнями, умов миття та дезінфекції столового посуду та обідніх столів.

Зокрема, на посуді та руках працівників харчоблоку виявили кишкову паличку і стафілокок.
 

"За результатами проведених лабораторних досліджень у 1-го хворого виділено Ротавірус, у 1-го хворого умовно-патогенна мікрофлора Цитробактер, з об’єктів довкілля в закладі освіти виявлено 50% позитивних змивів (бактерії групи кишкової палички та патогенний стафілокок) з посуду, рук та спецодягу персоналу харчоблоку", – повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.


Управління Держпродспоживслужби видало розпорядження про усунення порушень санітарного законодавства в школі. Крім того, тимчасове заборонено виробництва та обіг харчових продуктів на потужностях фізичної особи-підприємця, що здійснює харчування в школі. Фахівці вже провели комплекс протиепідемічних заходів у вогнищі, спалах інфекції ліквідовано.

"Складено 3 протоколи про адміністративні правопорушення на винних у виникненні спалаху порушників та винесено постанови про накладення штрафів", – інформує Держпродспоживслужба.


Нагадаємо, 3 березня Держслужба України з надзвичайних ситуацій повідомила, що в результаті спалаху гострої кишкової інфекції постраждало 9 учнів школи №20. За словами заступниці мера Марії Місюрової, діагноз "кишкова інфекція" у них не підтвердився.
Поділитись

Новини по темі: