25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • На Житомирщині щеплення від коронавірусу отримали 1200 медиків: до вакцинації приєднались публічні особи

На Житомирщині щеплення від коронавірусу отримали 1200 медиків: до вакцинації приєднались публічні особи

  • 16 березня, 2021 13:56
У Житомирській області станом на 16 березня першу дозу щеплення від COVID-19 вже отримали майже 1200 медиків із лікарень, що надають допомогу для ковід-хворих. Про це заявив голова ОДА Віталій Бунечко.

Бунечко додав, що за рішенням МОЗ, до кампанії з вакцинації отримали змогу долучитися й публічні особи та громадські діячі, які готові власним прикладом популяризувати вакцинацію проти коронавірусної хвороби. 

Вони можуть отримати щеплення залишками доз вакцин, що не були використані під час вакцинації медиків. 
 

"Станом на 12 годину ранку своє плече нашій спільній боротьбі з COVID-19 "підставили" 16 жителів області серед яких: волонтери, журналісти, керівники спортивних закладів й представники органів місцевого самоврядування. Надалі цей список буде наповнюватися. Щиро радий за кожного, хто вже отримав щеплення, адже вакцинація – це єдиний дієвий спосіб боротьби з коронавірусною хворобою. Саме вона допоможе нам створити колективний імунітет, котрий захистить нас від інфікування та тяжкого перебігу хвороби COVID-19 та врешті решт врятує життя когось, хто нам дуже дорогий", – повідомив Віталій Бунечко.


Для отримання першої дози вакцини медичним працівникам потрібно лише повідомити керівництво свого закладу про рішення вакцинуватися, після чого медзаклад буде включений у графік роботи мобільних бригад, що здійснюють щеплення. 

Щоб отримати щеплення як публічна особа, перейдіть за посиланням та заповніть онлайн форму.

Нагадаємо, 24 лютого Житомирська область отримала 17 300 доз вакцини Covishield. Ввечері того ж дня у Житомирі офіційно розпочали вакцинацію. Першим щеплення від коронавірусу отримав завідувач відділення міської лікарні №2.

Запис на вакцинацію був відкритий 1 березня. Зробити це можна через контакт-центр МОЗ за телефоном 0 800 60 20 19, на порталі державних послуг "Дія", на порталі МОЗ "Вакцинація від COVID-19".
Поділитись

Новини по темі: