28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • В мерії Житомира заявили, що активно борються з вандальним розписом стін

В мерії Житомира заявили, що активно борються з вандальним розписом стін

  • 16 березня, 2021 13:11
Влада Житомира розпочала боротьбу з поширення вандалізму в місті – розмальовуванням фарбою споруд і стін. У міськраді наголошують, що більшість малюнків на стінах Житомира не пов’язані з мистецтвом графіті.

"На жаль, деякі молоді люди вважають геройством розмалювати фарбою стіни будівель, паркани, архітектурні споруди. Це не має ніякого відношення до графіті, яким художники прикрашають будівлі, і псує естетичний вигляд нашого міста", – зазначають в мерії.

За словами начальника управління житлового господарства Андрія Гуменюка, так звані "графіті" наносять переважно вночі, коли профільні управління органів місцевого самоврядування не працюють. Тому скласти адміністративний протокол на порушників вдається рідко.
 

"Помітивши написи, працівники міських служб видають балансоутримувачами приписи на усунення порушень, а фотодокази передаються до правоохоронних органів. Після цього написи мають бути зафарбованими, згідно з чинним законодавством, дане порушення карається штрафом від 800 до 1700 грн", – сказав Андрій Гуменюк.


Як повідомляв "Журнал Житомира", 18 лютого троє підлітків розмалювали альтанку в міському парку ім. Гагаріна. Поліцейським затримати вандалів не вдалося.
Поділитись

Новини по темі: