25 квітня, 2024
Ми в соцмережах

В Житомирі знайшли людей, які втретє захворіли на коронавірус

  • 9 березня, 2021 14:51
У Житомирі зафіксували випадки інфікування коронавірусною хворобою втретє. Таку заяву зробила перший заступник голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко.

"Ми фіксуємо поодинокі випадки, коли люди третій раз захворіли на COVID-19", – сказала вона.

Водночас Остапченко додала, що статистика кількості повторних інфікувань коронавірусом не ведеться. Також вона наголосила, що під час хвороби втретє не фіксуються особливості її перебігу.

Раніше стало відомо, що у трьох жителів Тернопільщини також втретє виявили коронавірус. Лікарі рекомендували хворим пройти повне медичне обстеження, адже може бути, що "організм повністю не звільнився від вірусу, а потім через несприятливі обставини він знову дав про себе знати".

Британський штам коронавірусу

Відомо, що наприкінці лютого в Україні було зафіксовано британський штам коронавірусу. За словами глави МОЗ Максима Степанова, крім органів дихання, вірус вражає нирки, печінку, центральну нервову систему. Також британський штам має здатність у 1,7 раза швидше передаватися від людини до людини.

За інформацією Всесвітньої організації охорони здоров’я, вакцина Oxford/AstraZeneca (CoviShield), якою щеплять українців, є ефективною проти британського варіанту вірусу. Тому вакцинація залишається найефективнішим захистом від COVID-19.

У МОЗ заявляли, що поява британського штаму вірусу в Україні не вплине на протиепідемічні норми, що вже встановлені в нашій країні.

Поділитись

Новини по темі: