29 березня, 2024
Ми в соцмережах

МОЗ планує до кінця року вакцинувати від COVID-19 всіх охочих

  • 5 березня, 2021 18:08
МОЗ планує завершити основні етапи вакцинації вже цього року і надати доступ до вакцин всім громадянам, які виявлять бажання вакцинуватися.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час години запитань до уряду на засіданні Верховної Ради, інформує "Українська правда".

"За нашими планами, основні етапи вакцинації ми завершимо вже цього календарного року. Тобто всім без винятку громадянам, які будуть бажати вакцинуватися, буде надано доступ до вакцини", – зазначив Степанов.

Він уточнив, що загалом МОЗ передбачає розгортання 572 мобільних бригад та 4 250 стаціонарних пунктів щеплень.
 

"Одразу заспокою скептиків – вакцини вдосталь. На сьогодні у нас є підтверджені поставки вакцини AstraZeneca, американського Nonavax, китайського Sinovac, а також підтвердження за програмою Covax, яке ми очікуємо найближчим часом. Це також AstraZeneca, Pfizer і решта вакцин, які ввійшли до цієї програми.

Під час робочої поїздки до Індії вдалося домовитися ще з одним виробником вакцин – Bharat Biotech. Їх вакцина проходить останній етап клінічних досліджень. Найближчими днями повинні бути результати. Якщо результати будуть підтверджені на високому рівні, вона також буде застосована для боротьби з коронавірусом", – сказав міністр охорони здоров'я України.


Станом на 5 березня в Україні першу дозу вакцини Covishield отримали 12 481 особа.

Запис на вакцинацію був відкритий 1 березня. Зробити це можна через контакт-центр МОЗ за телефоном 0 800 60 20 19, на порталі державних послуг "Дія", на порталі МОЗ "Вакцинація від COVID-19".
Поділитись

Новини по темі: