20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • СБУ викрила у Житомирі мережу підпільних гральних закладів з мільйонним тіньовим оборотом

СБУ викрила у Житомирі мережу підпільних гральних закладів з мільйонним тіньовим оборотом

  • 4 березня, 2021 16:56
СБУ заблокувала у Житомирі діяльність незаконного угруповання, яке створило мережу підпільних гральних закладів. Правоохоронці перевіряють інформацію щодо використання частини отриманих «прибутків» для фінансування тероризму.
 

«За попередніми даними слідства, до складу групи входило шестеро мешканців обласного центру. Ділки налагодили роботу декількох нелегальних залів азартних ігор у центрі міста, які орендували через підставних осіб. До гральних закладів клієнти потрапляли після надання попередньої заявки і виключно за рекомендацією «постійних» відвідувачів», – інформує пресслужба СБУ в Житомирській області.




За оперативною інформацією, щоденний тіньовий обіг зловмисників становив сотні тисяч гривень. Для легалізації отриманих «прибутків» вони використовували підконтрольні комерційні структури.
 

«Під час обшуків за адресами підпільних закладів та за місцями проживання організаторів і учасників угруповання правоохоронці виявили: 48 носіїв неліцензійного програмного забезпечення, зокрема системних блоків комп’ютерів; мережеве обладнання; банківські картки та печатки підконтрольних фірм, задіяних у тіньових схемах; чорну бухгалтерію та клієнтську базу; гроші, отриманні злочинним шляхом», – інформує спецслужба.


У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 203-2 (зайняття гральним бізнесом) та ч. 2 ст. 258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії.



Фото: СБУ
Поділитись

Новини по темі: