20 квітня, 2024
Ми в соцмережах

На Житомирщині жителі села мітингували проти закриття місцевої школи. ВІДЕО

  • 4 березня, 2021 10:34
3 березня у Житомирській області 50 жителів села Бистріївка Вчорайшенської громади мітингували проти закриття місцевої школи.

Як повідомляє "Суспільне", в Бистріївській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів навчається 36 учнів. Батьки проти того аби їхніх дітей возили на навчання до іншого села.
 

"Довезення дітей неможливе, тому що вони не помістяться в один автобус і дорога є аварійною. Близько 20 кілометрів добирання. Діти живуть у селі розкидано, а по селу дітям також треба пройти 3-4 кілометри. І це є неможливо", – розповіла очільниця батьківського комітету школи Анна Кратко.


Житель села Бистріївка Леонід Голоденко говорить, що протестувальники готові до радикальних рішень.


 

"Ми будемо іти на радикальні методи, будемо приймати радикальні рішення, їхати у область і дороги перекриватимемо. Нехай вперед зроблять умови. Вони ще аргументують, що неякісна освіта і до Вчорайшого нас сватають, хай там зроблять нормальні умови. У нас нормальна освіта і тут, нас все влаштовує", – зазначив чоловік.


Працівники школи та вчителі теж проти закриття навчального закладу. Запевняють, що діти отримують належний рівень знань.

Фото: Суспільне
 

"Позиція дирекції школи, як і усіх працівників школи, вчителів та молодшого медичного персоналу – ми категорично проти закриття. І вчителів, і персоналу вистачає. Матеріальне забезпечення достойне і ми можемо проводити навчальні заняття", – сказав директор Бистріївської школи Сергій Гнатюк.


За словами старости села, школа закривається за поданням Вчорайшенської сільської ради.
 

"Школа закривається за поданням Вчорайшенської сільської ради. Їхній відділ освіти спирається на відповідні документи щодо реоганізації Бистріївської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів шляхом приєднання до Вчорайшенської школи. Моя позиція полягає в тому, що для того, аби закривати чи реорганізовувати школу потрібно виконати роботи із розвитку інфраструктури", – повідомив Василь Добрянський.


Всього в Вчорайшенській територіальній громаді планують реорганізувати три школи.

"Моніторимо питання щодо реорганізації трьох шкіл нашої громади. Критерієм є те, що у школі має бути якісне навчання та діти мають перебувати у соціумі. Крім того, економічна складова", – зазначив голова ОТГ Олександр Черешнюк.
 
Поділитись

Новини по темі: