19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Сміття і собачі екскременти: нині житомирські двори схожі на звалище. ВІДЕО

Сміття і собачі екскременти: нині житомирські двори схожі на звалище. ВІДЕО

  • 3 березня, 2021 9:22
Житомирські двори потопають у багнюці та в смітті. Все все те, що взимку прикривав сніг, нині так і лишилось посеред вулиць: пластикові пляшки, недопалки, бруд та собачі екскременти. 

Це лише частина з картини, яку щодня бачать мешканці житомирських дворів, йдеться у сюжеті "Суспільного".

В один з дворів на вулиці Лятошинського мешканці можуть потрапити лише в обхід. Купи сміття тут скрізь – від пластикових пляшок, пакетів – до пляшечок з-під настійки глоду, яку хтось в неймовірних кількостях випив на футбольному майданчику. Місцевий житель Сергій каже, що все залежить від самих людей.
 

"Люди самі це роблять, їх ніхто не змушує смітити. Так само і цей глід пити. Як люди виховані, так і вчиняють. Сюди можна дійти лише в обхід, якщо не хочеш забруднити своє взуття. Інакше – витратиш пів пачки серветок, щоб витерти взуття", – зазначив житомирянин.

 

Ванда Вітковська щодня по кілька годин гуляє сквером у мікрорайоні Польова з дитиною, втім зараз прогулянка перетворюється на прохід мінним полем, де "мінами" виступають собачі екскременти, які донедавна приховував сніг.
 

"Власник чотирилапого друга веде тварину, прогулюється, але ніхто за цим чотирилапим другом не прибирає. Сніг зійшов, це все залишилось. Не завжди виходить вчасно помітити екскременти, коли йдеш із візком і дивишся за дитиною", – розповіла житомирянка.




У міській раді кажуть: двори житлових будинків прибирають управляючі компанії. З ними вже проводять роботу стосовно більш оперативного прибирання. 

Всі інші території закріплені за комунальними підприємствами, які прибирають за графіком.
Поділитись

Новини по темі: