28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Збив підлітка і спробував приховати злочин: у Бердичеві судитимуть винуватця смертельної ДТП

Збив підлітка і спробував приховати злочин: у Бердичеві судитимуть винуватця смертельної ДТП

  • 2 березня, 2021 9:05
На Житомирщині судитимуть водія, якого обвинувачують у смертельній дорожньо-транспортній події та залишенні неповнолітнього потерпілого без допомоги. Про це "Журналу Житомира" повідомили в Житомирській обласній прокуратурі.

За даними слідства, дорожньо-транспортна подія сталася у грудні у місті Бердичеві. 
 

"Місцевий житель, 1977 року народження, керуючи автомобілем ГАЗ 2705, рухаючись у задовільних умовах дорожнього руху, проявив неуважність та наїхав на пішохода, який лежав на проїжджій частині вулиці. Унаслідок наїзду неповнолітній хлопець отримав тяжкі тілесні ушкодження, від яких помер. Крім цього, обвинувачений, розуміючи протиправність своїх злочинних дій, переніс потерпілого від місця наїзду до торговельних рядів центрального овочевого ринку, де залишив без допомоги", – інформує відомство.


За процесуального керівництва Бердичівської місцевої прокуратури затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом порушення правил дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого та залишення особи в небезпеці (ч.1 ст.135, ч.2 ст.286 КК України).

Санкцією статті передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Нагадаємо, 27 грудня 2020 року на одному з ринків Бердичева виявили труп 16-річного хлопця. Згодом стало відомо, що підліток загинув в результаті дорожньо-транспортної пригоди – був збитий мікроавтобусом.
Поділитись

Новини по темі: