19 березня, 2024
Ми в соцмережах

У Житомирській області голова громади напав на знімальну групу СТБ. ВІДЕО

  • 1 березня, 2021 8:56
У Житомирській області голова територіальної громади напав на знімальну групу телеканалу СТБ. Інцидент стався в Вільській сільській ОТГ під час зйомки нового епізоду програми "Один за всіх" про багатодітну сім’ю з Житомирщини.

"У програму звернулися старші діти Анна і Володя з проханням захистити всіх дітей сім’ї від насильства. Їхня мама, 36-річна Наталя Білінська, виховує дев’ятьох дітей. 16-річна Аня і 14-річний Володя – від першого шлюбу, інші семеро дітей, наймолодшій із яких усього 8 місяців, – від цивільного чоловіка, з яким зараз проживає Наталя. Вона гордо носить звання матері-героїні й не минає нагоди скористатися своїм посвідченням. Проте, як виявилося, до ідилії в сім’ї далеко. До всіх без винятку дітей батько сімейства застосовує настільки жорстокі методи виховання, що старші побоюються за їхнє життя. Не розпалив піч – батько запихає голову дитини у дверцята печі, не вивчив таблицю множення – ставить на коліна, мало дров нарубав – лупцює обухом сокири, а якщо й зовсім не захотів рубати дрова – б’є головою об стіну", – йдеться на сайті телеканалу.

Щоб остаточно розібратися в тому, що відбувається, команда проєкту виїхала на Житомирщину і спробувала поспілкуватися з головою Вільської ОТГ Петром Бєлим, який особисто знає сім’ю Білінських. Проте замість діалогу посадовець застосував неправомірні дії до знімальної групи.
 

"Ще дорогою до його місця роботи голова реагував агресивно і вимагав, щоб оператор припинив зйомку. Коли ж ми зайшли до сільради, ситуація вийшла з-під контролю. У момент, коли наша журналістка ставила запитання про сім’ю Білінських, пан Бєлий різко перекинув камеру, після чого підняв руку на оператора, який намагався його заспокоїти. Але Петро не врахував одного – наша камера весь цей час продовжувала знімати", – розповів про інцидент ведучий Сергій Костира.

 
 

Поліція відкрила кримінальне провадження


За фактом перешкоджання журналістській діяльності було відкрито кримінальне провадження та проводяться необхідні слідчі дії. 
 

"У с. Ксаверівці журналісти працювали над репортажем про багатодітну родину, в якій нещодавно померла дитина. Раніше уже ця сім’я потрапляла в поле зору мас-медіа через заяви старших дітей про жорстоке поводження з ними. 22 лютого під час спроби знімальної групи отримати у сільській раді коментар щодо описаних подій стався конфлікт, під час якого староста села намагався виштовхати оператора за межі приміщення.

На місці події працювала слідчо-оперативна група відділу поліції №1 Житомирського районного управління поліції. Усі обставини відповідно були зафіксовані і за цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України", – повідомляє ГУ Нацполіції.


Санкція статті передбачає покарання від штрафу до обмеження волі терміном до 5 років.
Поділитись

Новини по темі: