26 квітня, 2024
Ми в соцмережах

До України прилетів літак із першою партією вакцини від COVID-19

  • 23 лютого, 2021 12:14
В Україну прибула перша партія вакцини проти коронавірусу Oxford/AstraZeneca (Covishield) виробника Serum Institute India. Вантаж до аеропорту "Бориспіль" доставив літак Турецьких авіаліній. Про це повідомив у Facebook міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Вантажний літак з вакциною Oxford/AstraZeneca (CoviShield) приземлився в Україні. Першу партію в пів мільйона доз отримано. Зараз терміново розмитнюємо вантаж і вакцина відразу поїде в регіони, аби ми почали робити щеплення згідно з першим етапом вакцинації", - написав Степанов.


 

Що відомо про вакцину Covishield


Розробниками цієї вакцини є Оксфордський університет і компанія AstraZeneca. Фактично, йдеться про ту ж "оксфордську" вакцину, яку для локального індійського ринку випускає Serum Institute India. На відміну від вакцини AstraZeneca, розроблену спільно з Оксфордським університетом та яку ВООЗ дозволила до використання у світі, індійський препарат ще не ліцензований в Європі.

Вакцина Covishield вводиться внутрішньом'язово - дві дози по 0,5 міліграма з інтервалом у 28 днів. Розробники стверджують, що ця вакцина призводить не тільки до появи антитіл проти коронавірусу, а й до появи Т-лімфоцитів, які можуть зіграти вирішальну роль у боротьбі з COVID-19.
 

Вакцинація на Житомирщині


Житомирська область однією з перших в Україні отримає вакцину від коронавірусу

В Житомирській ОДА вже розробили логістику і відпрацювали процес прийняття вакцини і її розповсюдження. Шість бригад медиків щодня зможуть вакцинувати 800 осіб.
Поділитись

Новини по темі: