16 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Погоня, стрілянина, заручники: як в Житомирській області проходили масштабні навчання поліції. ФОТО

Погоня, стрілянина, заручники: як в Житомирській області проходили масштабні навчання поліції. ФОТО

  • 22 лютого, 2021 11:44
20 та 21 лютого на території декількох районів Житомирської області проходили масштабні навчально-тренувальні заходи поліції. У навчаннях взяли участь структурні, територіальні та спеціальні підрозділи обласного ГУНП, медики та рятувальники.

"Навчання передбачали алгоритм взаємодії у рамках кількох поліцейських операцій і були спрямовані на відпрацювання ефективності та злагодженості дій територіальних підрозділів поліції у складних та нестандартних ситуаціях", – пояснюють в поліції області.

Поліцейські-учасники тренувальних заходів, зокрема, відпрацьовували алгоритм оперативного розкриття розбійного нападу у Бердичеві. 


 

"За умовним завданням, на одній з вулиць райцентру група невідомих осіб із погрозами застосування зброї силоміць відібрала у чоловіка сумку із грошима. Після того нападники автомобілем зникли. Правоохоронці здійснили низку першочергових заходів для встановлення обставин кримінального правопорушення, опитали очевидців, вилучили слідову інформацію та записи наявних камер відеоспостереження, зібрали інші важливі відомості", – повідомляє поліція.




Також на виїздах з міста у всіх напрямках були виставлені поліцейські пости. У результаті на одній з вулиць Бердичева виявили транспортний засіб, яким, імовірно, пересувались підозрювані. 
 

"Після огляду фахівцями вибухотехнічної і кінологічної служб поліції і вилучення слідів автомобіль було поміщено на спецмайданчик для подальшого дослідження. Також правоохоронці за кілька годин установили місцезнаходження умовних підозрюваних в одному із сіл Житомирського району. Потенційно небезпечну територію було оточено силами поліції. На місце виїхала і працювала слідчо-оперативна група Житомирського відділу №1. Безпосереднє затримання провели спецпризначенці КОРДу під прикриттям бійців роти поліції особливого призначення та ТОРу", – зазначають правоохоронці.






21 лютого навчально-тренувальні заходи поліції охопили території Коростишівської, Радомишльської, Малинської та Брусилівської громад і проходили у рамках кількох спеціальних операцій.
 

"Відпрацьовували алгоритм оперативного розкриття незаконного позбавлення волі людини у м. Коростишеві. За умовним завданням, на одній з вулиць адмінцентру громади група невідомих осіб силоміць заштовхали чоловіка в автомобіль і поїхали геть. Про подію відповідним чином були повідомлені зовнішні наряди поліції, а на виїздах з міста у всіх напрямках були виставлені поліцейські пости, у тому числі з числа працівників Управління поліції охорони в області. За короткий проміжок часу на одній з вулиць правоохоронцям вдалося заблокувати вказаний транспортний засіб. Однак умовні правопорушники застосували зброю, "поранили" поліцейського і поїхали далі", – інформує ГУНП.




У результаті слідчо-оперативних заходів правоохоронці відстежили маршрут руху розшукуваної автівки і встановили місце перебування умовних підозрюваних на території уже Радомишльської громади.



Потенційно небезпечну територію, де знаходились імовірні правопорушники разом із заручником, було оточено силами поліції. Операцію із затримання правопорушників і звільнення їх заручника провели спецпризначенці КОРДу під прикриттям бійців роти поліції особливого призначення.


 

"Увесь час втілення кількох поліцейських операцій у Головному управлінні Нацполіції Житомирщини працював Ситуаційний центр, де фахівці акумулювали й аналізували інформацію та координували роботу задіяних до заходів підрозділів поліції. Окрім того, представники Ситуаційного центру моніторили ситуацію безпосередньо на місці затримання умовних правопорушників", – розповіли поліцейські.




В ГУНП Житомирщини пояснили, що масштабні навчання провели на вихідних, щоб не створювати жителям громад незручностей або не заважати звичній життєдіяльності населених пунктів у будні.
 

"Результати і усі процеси будуть проаналізовані з керівниками підрозділів і служб поліції. Ми врахуємо неточності, що виникали у процесі виконання тренувальних завдань, і зведемо до мінімуму можливості їх виникнення у реальних ситуаціях. Ми удосконалюємось задля безпеки людей!" - підсумував начальник ГУНП в Житомирській області Юрій Олійник.


Фото: поліція
Поділитись

Новини по темі: