28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Політика
  • Рейтинг відповідальності: хто з житомирських нардепів-мажоритарників виконує свої обіцянки

Рейтинг відповідальності: хто з житомирських нардепів-мажоритарників виконує свої обіцянки

  • 16 лютого, 2021 13:58
У Житомирській області шість депутатів-мажоритарників і п'ять із них – члени фракції «Слуга народу». Найвищий відсоток виконаних обіцянок – у депутата зі стажем Володимира Арешонкова (група «Довіра»). Про це повідомляє сайт «Слово і діло».

За кілька каденцій Арешонков дав 70 обіцянок: виконав – 28 (40%), провалив – 17, в процесі реалізації – 25. У парламенті IX скликання нардеп виконав дві обіцянки – домагатися скасування недоторканності і не голосувати за законопроєкт про ринок землі в другому читанні. Провалених обіцянок у нього в цьому скликанні поки що не було.

У мажоритарників, які пройшли до Верховної ради від «Слуги народу», невиконаних обіцянок немає. На другому місці за рівнем відповідальності Ігор Герасименко, у нього всього 32 обіцянки: виконав – 7 (22%), провалених немає, 25 – в процесі реалізації. Депутат, зокрема, виконав зобов'язання домагатися спрощення процедури імпічменту президента, встановити витрати на оборону не менше 5% ВВП, домагатися перезавантаження прокуратури.

19% зобов'язань виконав Дмитро Костюк. За даними наших аналітиків, у нього 31 обіцянка: виконав – 6, провалив – 0, в процесі виконання – 25. Серед виконаних обіцянок у депутата – зареєструвати законопроєкт про легалізацію видобування бурштину.

Богдан Кицак дав 26 обіцянок: виконав – 4, жодної не провалив, 22 – у процесі реалізації. Нардеп виконав обіцянки притягти чиновників до відповідальності за незаконне збагачення і скасувати недоторканність.

У Тетяни Грищенко 21 обіцянка, виконана поки лише одна (5%) – відстоювати впровадження незалежного аудиту якості автомобільних доріг. Ще жодного зобов'язання не виконав нардеп Сергій Кузьміних, всі 28 в процесі.
 
Поділитись

Новини по темі: