29 березня, 2024
Ми в соцмережах

На дорогах Житомирської області встановлять ще 18 камер автоматичної фіксації порушень ПДР

  • 11 лютого, 2021 8:38
  • 1
Національна поліція встановить додатково 220 камер фотовідеофіксації на автодорогах України до кінця 2021 року. 18 комплексів автоматичної фіксації з'являться в Житомирській області. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.
 

«Цьогоріч планується встановити 220 камер фотовідеофіксації по Україні. За 8 місяців 2020-го на ділянках роботи 48 комплексів автофіксації порушень ПДР кількість ДТП з постраждалими зменшилася втричі. +210 млн грн у бюджет», - зазначив Аваков.





У Житомирській області камери встановлять на трасі М-06 Київ - Чоп, Н-03 Житомир - Чернівці, М-21 Виступовичі - Житомир - Могилів-Подільський. Повний перелік автошляхів, де будуть встановлені камери, опублікував заступник директора департаменту МВС комунікацій зі ЗМІ Ярослав Тракало.







 

За що будуть штрафувати


Камери в автоматичному режимі фіксують порушення швидкісних обмежень, а також проїзд перехресть на червоне світло і їзду по смузі для громадського транспорту.
 
  • У населених пунктах (в тому числі в Києві) дозволена швидкість руху - не більше 50 км/ч.
  • На автомобільних дорогах поза населеними пунктами - не більше 90 км/год,
  • На автомобільних дорогах з розділовою смугою - не більше 110 км/год,
  • На автомагістралях - не більше 130 км/ч.

Порушенням швидкісного режиму буде вважатися 50+20+3 км/год = 73 км/год (де 3 км/год - це спеціально закладена похибка в роботі приладу).

Після фіксації порушення камерою, інформація надходить в центр обробки даних при патрульній поліції, де її розглядає уповноважений співробітник. Він звертається до реєстрів, які необхідні для винесення постанови про накладення адміністративного стягнення за правопорушення ПДР.

Штраф приходить або власнику автомобіля, або його користувачеві, якщо такі дані занесені до реєстру. Якщо ж авто на іноземних номерах, штраф оплачує той, хто ввіз це авто на територію України.
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

Vyacheslav Mischeryakov
11 лютого, 2021 11:29:30

&quot;Після фіксації порушення камерою, ... її розглядає уповноважений співробітник&quot; <br /><br /> Шось не подобається цей момент. Чи значить це, що він може &quot;не побачити&quot; порушення, якщо номера зі &quot;спеціального реєстру&quot; і списати на помилку системи? Якщо відбулась автофіксація, то чому не можна так само автоматично роздрукувати штраф і відправити смс власнику?