19 квітня, 2024
Ми в соцмережах

НАБУ почало розслідувати закупівлю вакцин від COVID-19

  • 10 лютого, 2021 14:17
НАБУ розпочало розслідування щодо можливих зловживань при закупівлі китайської вакцини Sinovac від коронавірусу. Про це 10 лютого повідомила організація "Рада громадського контролю НАБУ".
 

"3 лютого НАБУ розпочало досудове розслідування щодо можливих зловживань при закупівлі китайської вакцини компанії Sinovac Biotech по $17,85 за дозу за допомогою приватної фірми-посередника. Цей випадок набув широкого розголосу у ЗМІ, оскільки спочатку ДП "Медичні закупівлі" розпочало перемовини щодо закупівлі вакцини з орієнтовною вартістю близько $3 і знаходилось на фінальному етапі процесу.

Проте згодом міністр Максим Степанов в ручному режимі зупинив цей процес та доручив розпочати перемовини щодо закупівлі китайської вакцини у компанії Sinovac Biotech. Оприлюднена ціна закупівлі 1 дози вакцини стала чи не найвищою у світі, а її "загальна ефективність" під час останнього етапу тестувань у Бразилії показала лише 50,38%", – повідомляється на сайті rgk-nabu.org. 





В.о. керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Максим Грищук підтвердив інформацію про початок розслідування кримінального провадження щодо закупівлі вакцини від коронавірусної інфекції COVID-19.
 

"Без прізвищ. НАБУ дійсно у лютому розпочало розслідування (буквально кілька днів тому) стосовно закупівлі вакцини", – сказав Грищук.


Подробиць та фігурантів Грищук не навів, посилаючись на таємницю слідства.

Як повідомлялося, Україна закупить понад 1,9 млн доз вакцини проти COVID-19 у китайської компанії Sinovac Biotech.
Поділитись

Новини по темі: