29 березня, 2024
Ми в соцмережах

РДА незаконно віддала киянину 1,4 га лісу під Житомиром: через 13 років рішення скасували

  • 10 лютого, 2021 10:25
Під Житомиром жителю столиці 13 років назад надали в оренду 1,4 га земель лісового фонду для створення зони відпочинку. Після багаторічних судових розглядів рішення скасували і повернули землю громаді.

Про це "Журналу Житомира" повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.
 

"Йдеться про те, що у листопаді 2007 року Житомирською райдержадміністрацією надано жителю міста Києва дозвіл на розроблення технічної документації зі встановлення зовнішніх меж земельної ділянки площею 1,4 га в натурі на території Туровецької сільської ради та затверджено цю документацію. У подальшому органом місцевої влади укладено договір оренди про надання киянину зазначеної ділянки під прибережну захисну смугу для культурно-оздоровчих та рекреаційних цілей", – йдеться у повідомленні.


Однак прокурорами встановлено, що рішення та договір не відповідають вимогам земельного і лісового законодавства, оскільки понад 1 га лісу передано у користування приватній особі фактично зі зміною цільового призначення, без отримання висновків органів державної влади та ще й із перевищенням головою райдержадміністрації своїх повноважень.

Справа розглядалася судами різних інстанцій. Верховним судом для нового розгляду була скерована до Житомирського районного суду, яким і прийнято законне рішення.

"Житомирський районний суд, визнавши позовні вимоги прокурора обґрунтованими, ухвалив рішення про незаконність розпоряджень Житомирської райдержадміністрації та їх скасування, а також визнання недійсним договору оренди 1,4 га землі лісового фонду", – додали в прокуратурі.
Поділитись

Новини по темі: