23 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • 13 річна дівчинка втекла з дому від п'яного батька: йому заборонили наближатися до доньки

13 річна дівчинка втекла з дому від п'яного батька: йому заборонили наближатися до доньки

  • 4 лютого, 2021 17:44
У Бердичівському районі Житомирської області 13-річна дівчинка через конфлікт з нетверезим батьком втекла з дому. Поліцейські знайшли дівчинку та, розібравшись у ситуації, вирішили не повертати її додому.

"Поліцейські встановили, що дівчинка проживає з 49-річним батьком в одному з сіл району. Її мама померла 10 років тому і відтоді в їх оселі, якщо й з’являлись жінки, то не надовго. Агресивний характер чоловіка та зловживання алкоголем робили життя з ним нестерпним. 3 лютого батько в черговий раз увечері прийшов додому з компанією друзів і почав вимагати, аби дочка приготувала їм вечерю. Після застілля з алкоголем незнайомці частково розійшлися, а дехто зібрався ночувати в їх будинку", – розповіла "Журналу Житомира" поліція області.

Дівчинка, злякавшись чужих чоловіків та не отримавши захисту від п’яного батька, утекла з оселі. Її прихистила одна з сусідок, від неї вона зателефонувала директорці школи.

До села після розмови з педагогом приїхали працівники ювенальної превенції Бердичівського районного відділу поліції. У будинку вони застали господаря у стані сп’яніння, довкола безлад, пусті пляшки з-під горілки та залишки убогого застілля. Чоловік не орієнтувався у ситуації і про відсутність доньки дізнався від поліцейських.
 

"Інспектори з’ясували, що батько дівчинки, щонайменше, уже четвертий день поспіль зловживає алкоголем. Тож його доставили до відповідного закладу для витверезіння. Окрім того, поліцейські також винесли терміновий заборонний припис наближатись до доньки. Раніше, востаннє у вересні 2020, чоловіка уже притягували до відповідальності за пияцтво і тоді ж попереджали про створення належних житлово-побутових умов для дитини", - розповіла начальник ювенальної служби Управління превентивної діяльності ГУНП Наталя Гончарук.


Допоки дівчинка знаходиться у медичному закладі, соціальні служби вирішують питання щодо подальшої опіки над нею. 4 лютого за поданням поліцейських відбулось термінове засідання виконавчого комітету місцевої сільської ради Бердичівського району, де прийнято рішення про негайне відібрання дитини.

За наявною нині інформацією, надалі дівчинка проживатиме в Житомирі, у родичів зі сторони мами.
Поділитись

Новини по темі: