29 березня, 2024
Ми в соцмережах

У Житомирській області невідомі вкрали бронзовий пам'ятник Леніну. ФОТО

  • 29 січня, 2021 11:19
У смт Ружин Житомирської області невідомі вкрали 4-метровий пам'ятник Леніну, виготовлений з бронзи. Про це в соцмережі повідомив заступник Ружинського селищного голови Віталій Березовенко.
 

"Ще у 1990 році на замовлення тодішньої радянської влади було виготовлено 4-метровий пам’ятник Леніну, який планували встановити у центрі селища на місці, де зараз пам’ятник Тарасу Шевченку. Але так і не встигли – Союз розвалився і ще не встановлений пам’ятник відразу відправили на зберігання в одну організацію; потім – в іншу. Деякий час він був на зберіганні, навіть, у тодішній міліції, аж поки не опинився на території рибгоспу. Дуже багато років лежав він там на закинутому дворі такий само всіма покинутий і нікому не потрібний, навіть встиг чагарниками зарости. 

Ще у листопаді минулого року він точно був на місці, що встановлено Актом інвентаризації. А тут раптом вчора телефонують і кажуть: а перевірте-но пам’ятник, є великі сумніви, що він досі там. Приїжджаємо і… Від пам’ятника і слід зник. Точніше – слід якраз і залишився – відбитки того як Леніна тягнули по двору, а потім, очевидно, завантажили на авто і вивезли у невідомому напрямку. Звісно – ніхто нічого не бачив і не чув, хоча територія охоронювана і пройти на неї непоміченим складно, не те, що проїхати вантажівкою", – написав в Facebook Віталій Березовенко.




Чоловік додав, що в пам'ятнику 3,5 тонни бронзи і він досі перебуває на балансі селищної ради. Вартість пам'ятника оцінюють в 350 тисяч гривень.

Наразі пошуками зниклого Леніна займаються правоохоронці.



Поділитись

Новини по темі: