25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • На Житомирщині хочуть відновити садибу, де жив і творив Бальзак. ФОТО

На Житомирщині хочуть відновити садибу, де жив і творив Бальзак. ФОТО

  • 27 січня, 2021 11:23
У Житомирській області можуть відновити садибу Ганських, в якій декілька років жив і творив класик світової літератури Оноре де Бальзак. Про це в соцмережі заявив голова Житомирської обласної ради.
 

"Відбулася дуже тепла зустріч з Жаном Рошем, президентом Асоціації "Бальзак-Ганська", кавалером ордену Почесного Легіону, ініціатором масштабного фестивалю Balzac Fest в Україні. У планах Асоціації "Бальзак-Ганська" - створити туристичний маршрут від Франції до України, в який включити місця, де бував великий класик. Зокрема, Жан Рош не перший рік виступає з ідеєю відновити садибу Ганських у Верхівні та відкрити її для тисяч туристів", – повідомив Володимир Федоренко.




Наразі в маєтку функціонує агротехнічний коледж, тому серед першочергових кроків – знайти нове приміщення для навчального закладу.
 

"Щоб показувати Верхівню для широкого загалу, спочатку потрібно провести певну роботу. У маєтку розташований агротехнічний коледж. Напевно, потрібна нова будівля для нього, щоб і коледж продовжив працювати, і щоб ми змогли зберегти та реконструювати культурну пам’ятку, будем радитись з керівництвом коледжу! Це великий проєкт, тут області самотужки не впоратися, потрібна допомога, в тому числі від французьких колег. Також необхідно відремонтувати дорогу до садиби Ганських, адже ми очікуємо на наплив туристів", – додав Федоренко.


Питання садиби та ремонту дороги винесуть на обговорення депутатів обласної ради. 

Нагадаємо, садиба Ганських знаходиться в селі Верхівня Ружинського району. Кілька років поспіль там проходив фестиваль Balzac Weekend.















Фото з Facebook-сторінки Володимира Федренка
Поділитись

Новини по темі: