23 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Сухомлин заявив, коли виконком знизить тарифи на опалення

  • 25 січня, 2021 14:55
25 січня у сесійній залі міської ради Сергій Сухомлин зустрівся із житомирянами, які протестують з приводу високих тарифів на комунальні послуги.

Міський голова заявив, що як тільки Уряд прийме рішення про зниження ціни на газ для теплокомуненерго – наступного ж дня зберуть виконком і знизять ціну на опалення.
 

"Я розумію, що при пенсії у 2,5 тисячі гривень заплатити за газ чи тепло в сумі такій же як пенсія, або й більшій – непосильно. До того ж не всі мають змогу оформити субсидії. Тому ситуація складна. Але майже 80 відсотків вартості опалення – це тариф на газ. Як тільки Уряд прийме рішення про зниження ціни на газ для теплокомуненерго – наступного ж дня готові зібрати виконком і знизити ціну на опалення в Житомирі.", – зазначив мер Житомира.




Він додав, що Асоціація міст України минулого тижня ініціювала зустріч із Прем’єр-міністром з приводу зниження цін на газ для теплокомуненерго. 

"Плануємо підписати Меморандум із Асоціацією міст України по цьому зниженню. Чи відбудеться це саме сьогодні – поки остаточної інформації немає", – сказав міський голова.
 

Передісторія


25 січня жителі Житомира вийшли на чергову, п'яту за рахунком, акцію протесту проти підвищення тарифів. Люди вимагають від влади міста знизити тарифи на опалення.

Кабінет міністрів України 18 січня тимчасово знизив ціну на газ – 6,99 грн за метр кубічний для всіх побутових споживачів.
Поділитись

Новини по темі: