18 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Влада Житомира планує реконструювати на Мальованці старий стадіон

Влада Житомира планує реконструювати на Мальованці старий стадіон

  • 22 січня, 2021 12:33
У Житомирі на Мальованці старий стадіон біля школи №1 можуть реконструювати і зробити там філію ДЮСШ з футболу «Полісся».

Про це в інтерв'ю сайту Житомир.info розповів депутат Житомирської міської ради та голова депутатської комісії з питань бюджету Юрій Мойсеєв.
 

«Є бажання забрати в ДСНС стадіон біля школи, щоб він був комунальним. Колись у міста не було коштів його утримувати і стадіон передали пожежній частині, він у них на балансі і зараз, відверто кажучи, в жахливому стані, бо на його утримання управлінню ДСНС не виділяють кошти. Я говорив про це з міським головою і він зауважив, що там можна було б зробити філію нашої дитячої футбольної школи, щоб трохи розгрузити «Спартак-Арену», бо дуже багато дітей хочуть займатися і ми вже навіть не всіх можемо взяти. А якби ще був це майданчик для тренування, то це було б непогано», - сказав Юрій Мойсеєв.




В коментарі виданню «Спортивний Житомир» депутат розповів, що міська влада вже кілька разів зверталась до Державної служби з надзвичайних ситуацій з проханням передати стадіон.
 

«Стадіон, який знаходиться біля ЗОШ №1, перебуває на балансі Державної служби з надзвичайних ситуацій. Я спілкувався з генерал-майором Ігорем Валерійовичем Нікітчуком і наразі у них не виділяються гроші на утримання цього стадіону. Враховуючи це, стадіон знаходиться в жахливому стані. Інколи раз на рік його фарбують, але самого стадіону, як такого вже немає. Прилегла територія теж руйнується. Зараз ми готові забрати стадіон назад і вже неодноразово звертались до ДСНС, але поки отримували лише відповіді в листах. Ми припускаємо, що в них немає великого бажання повернути нам цей стадіон на баланс. Ми звертались два, а може вже й три рази», - каже Юрій Мойсеєв.




За словами депутата, стадіон на Мальованці міг би стати додатковим майданчиком для тренувань вихованців СДЮСШОР «Полісся».

«Є бажання забрати його на баланс нашої спортивної школи «Полісся» і зробити так, щоб там в майбутньому тренувались діти. В школі на сьогодні дійсно багато бажаючих і якби СДЮСШОР могла цей стадіон використовувати, то це було б набагато краще. Ми в свою чергу замовили б проєкт, зробили б реконструкцію цього стадіону, і зробили б гарну тренувальну базу для дітей і молоді», - каже депутат міської ради.

Наразі, допоки об'єкт перебуває на балансі ДСНС, говорити про можливу вартість проєкту поки зарано. Втім, реконструкція цього стадіону коштуватиме менше, ніж відбудова «Спартак-Арени».
 

«По-перше, потрібно думати, яке буде покриття: буде трава, як зараз, чи все ж таки, буде штучне покриття. Звісно, це буде однозначно дешевше, ніж стадіон «Спартак-Арена», бо там немає приміщень, там не настільки велика територія. Мені здається, що така реконструкція може коштувати до 20 мільйонів гривень. Може, 15 мільйонів, може, 13 мільйонів. Я думаю, що якщо робити сучасну тренувальну базу із маленькими полями на прилеглій до стадіону території, то це має коштувати від 10 до 20 мільйонів гривень. Все залежить від того, що ми там хочемо бачити в кінцевому результаті і як ми його будемо використовувати. Від цього залежатиме і ціна. Бо зараз ця територія занепадає і втрачає всі свої спортивні можливості», - каже Мойсеєв.




Та навіть, якщо споруду повернуть на баланс міста, реконструкцію на ньому можна буде зробити лише в найближчі роки.

«Я думаю, що це не перспектива 2021 року. Якщо нам його передадуть, то ми за 2021 рік мали б замовити проектно-кошторисну документацію, щоб нам зробили якісний проєкт. І якщо все буде добре, то в 2022 вже приступити до виконання цього проєкту: виділити кошти, пройти експертизу і вже перейти до самого будівництва. Думаю, що це питання не раніше 2022 року, а, можливо, навіть і 2023. Якщо в першому кварталі цього року нам все передадуть, то це 2022 рік. Але, якщо це затягнеться, то це буде пізніше», - каже депутат міської ради.

Фото: Спортивний Житомир
Поділитись

Новини по темі: