20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Поліція почала штрафувати водіїв «євроблях»: кому і скільки доведеться заплатити

Поліція почала штрафувати водіїв «євроблях»: кому і скільки доведеться заплатити

  • 21 січня, 2021 15:56
В Україні поліція почала на місці виписувати штрафи водіям авто на єврономерах. Штраф буде виписаний у разі, якщо виявиться, що машиною керує не та людина, яка за документами ввезла автомобіль на територію України. 

Про це розповіли в ефірі ТСН.Ранок. Зазначається, що у разі першого випадку порушення закону поліція на місці виписує штраф у 8,5 тисяч гривень. Якщо порушник попадеться вдруге - покарання буде вже 17 тисяч гривень із вилученням водійського посвідчення.

Наразі такі правопорушення фіксують лише в Харкові та Харківській області. Саме там копи отримали доступ до баз нерозмитнених авто від Державної фіскальної служби.

Патрульна поліція вивчає як працює система. За кілька днів уже оштрафовано десятки водіїв. Незабаром така практика, найпевніше, пошириться на всю країну.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков розповів про причину такого рішення.
 

"Збиває людину, ми прибуваємо на місце – євробляхи є, машина є, а людини немає. Хто збив? Хто за кермом? Хто відповідальний? Ніхто не знає. Це порушує закон України. Тому, якщо в автомобілі не існує перехідної реєстрації, тобто як транзитна, наприклад, закріплена за якоюсь людиною і вона прострочила всі терміни реєстрації, такі машини будуть виявлятися і відправлятися на штрафмайданчик. Плакати не треба – повинен бути порядок", - зазначив Аваков.


Додамо, "євробляхери" ніяк не можуть домогтися ухвалення законопроєктів щодо доступного розмитнення. Наразі на розгляді у Верховній Раді  перебуває три відповідні документи. "Євробляхери" навіть протестували біля урядового кварталу в Києві з вимогою нарешті внести цей законопроєкт до Верховної Ради, однак наразі це не принесло жодного результату.

Зараз ставки розмитнення складені таким чином, що легалізація вживаного автомобіля у деяких випадках сягає 250-650% від його митної вартості. Цікаво, що за різними даними на сьогодні приблизно мільйон автомобілів потребує обов'язкового митного оформлення та реєстрації на території України.
Поділитись

Новини по темі: