19 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Бізнес за ґратами: засуджений, що відбуває покарання, організував доставку наркотиків і «чорний общак»

Бізнес за ґратами: засуджений, що відбуває покарання, організував доставку наркотиків і «чорний общак»

  • 19 січня, 2021 16:44
На Житомирщині 35-річний засуджений, перебуваючи за ґратами, організував надходження наркотиків в місце позбавлення волі і так званий «чорний общак». Про це «Журналу Житомира» повідомили в ГУ Нацполіції Житомирської області.
 

«Підозрюваний відбуває покарання за вчинення тяжких злочинів, однак і в місці позбавлення волі демонструє непокору та порушує встановлені правила. Так, у ході досудового розслідування встановлено, що чоловік очолив організовану злочинну групу, члени якої займались утворенням та накопиченням грошових коштів. Спроби інших засуджених чинити спротив нав’язаним правилам, придушувались підозрюваним та його оточенням», – інформує ГУНП.


Крім того, чоловік організував конспіративну доставки на територію установи наркотичних засобів, зокрема шляхом «перекидання».

«У подальшому ці «передачі» розподілялись між засудженими за вказівкою організатора. Гроші ж за наркотики перераховувались на підконтрольні йому банківські картки», – додають правоохоронці.

18 січня слідчі Главку поліції Житомирщини за участі оперативників Управління стратегічних розслідувань під процесуальним керівництвом обласної прокуратури оголосили про підозру у низці нових кримінальних діянь 35-річному засудженому. Йому загрожує позбавлення волі на термін до 12 років. 

Крім того, ще двом членам організованої злочинної групи також оголошено про підозру у причетності до оборудок з наркотиками.
Поділитись

Новини по темі: