19 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Суд призначив покарання житомирянці, яка знущалася над цуценям хаскі

  • 19 січня, 2021 8:35
Жительці Житомира, яка знущалася над цуценям породи хаскі, звісивши з вікна 7-го поверху, призначили штраф з конфіскацією собаки.

Про це повідомляє видання Житомир інфо з посиланням на постанову Богунського районного суду м. Житомира.

«27.10.2020 о 13 год. в АДРЕСА_2 ОСОБА_1 жорстоко поводилася з собакою, а саме тримаючи за лапи перекинула її через вікно, яке знаходилось на сьомому поверсі вказаного будинку», – йдеться у постанові.

Зазначено, що на судове засідання жінка не з`явилася, хоча належним чином була повідомлена про час та місце розгляду справи, про причини неявки вона не повідомила.

«Суд визнає причини неявки ОСОБА_1 у судове засідання неповажними і розцінює її неявку як затягування строків розгляду справи, у зв`язку з цим суд розглядає справу у її відсутність», – вказано у матеріалах суду.

Згідно з довідкою з ветлікарні, яка була долучена до матеріалів справи, у цуценяти на кличку Віккі були виявлені множинні забої по тілу, гематоми, розтяг і надриви зв`язок задніх кінцівок, розтяг зв`язок. В районі ребер та грудної кістки, зап’ястних суглобів множинні ущільнення.

«Психологічний і неврологічний стан цуценя відповідає глибокому стресу і потребує подальшого контролю і реабілітації в умовах стаціонару», – зазначається в довідці.

З огляду на наведене, суд прийшов до висновку, що в діях жінки вбачається склад адміністративного правопорушення, передбаченого ст.89 ч.1 КУпАП (жорстоке поводження з твариною).

Тож суд постановив жінку визнати винною у вчиненні правопорушення, передбаченого ст. 89 ч.1 КУпАП та застосувати адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 3400 грн, з конфіскацією цуценяти.

Також на користь держави з жінки стягнули судовий збір в сумі 420,40 грн.

Як повідомляв «Журнал Житомира», 27 жовтня 2020 року соцмережами почало ширитись відео, на якому жінка знущалася над цуценям: звісила його в вікно сьомого поверху головою вниз, а потім кілька разів похитала. Після розголосу на інцидент відреагували зоозахисники.
Поділитись

Новини по темі: