26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • «Карантинна» допомога: ФОП і найманим працівникам вже виплатили майже 3 млрд гривень

«Карантинна» допомога: ФОП і найманим працівникам вже виплатили майже 3 млрд гривень

  • 31 грудня, 2020 9:37
Понад 350 тисяч ФОП та найманих працівників отримали одноразову матеріальну "карантинну" допомогу – а це 2,8 млрд грн. Загалом для виплат передбачені видатки у розмірі 8,3 млрд грн.

Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.
 

"Як і обіцяли, всі ті люди, які подали заявку на програму до 21 грудня, вже сьогодні, тобто ще до Нового року, отримали гроші. А це понад 350 тис. осіб і понад 2,8 млрд грн. Ті заявники, які подавалися пізніше, отримають кошти вже в новому році", - цитує прес-служба слова міністра Ігоря Петрашка.


Міністр також пояснив, чому сума підтримки становить саме 8 тис. грн. Враховувалося кілька ключових факторів - середня заробітна плата по Україні (11 900 грн) і розрахунковий період локдауну (2 тижні).
 

"8 тис. грн - це адекватна сума компенсації. Враховуючи, що вона не обкладається, і це практично чистий дохід. Якщо підприємець, маленький ФОП, має 10 найманих працівників, то розмір виплат складе 88 тис.грн, тобто 10 працівників і сам ФОП матимуть по 8 тис. грн. Це гідна сума за два тижні простою. Січень в Україні традиційно дуже спокійний, коли багато людей не працюють, беруть відпустки, тому ми вважаємо, що вплив на економіку буде мінімальним», - підкреслив Петрашко.


Зазначається, що станом на 30 грудня на отримання одноразової матеріальної допомоги в сумі 8 тис. грн подано 459 221 заяву.

31 грудня – останній день подачі заявки на отримання 8000 грн. За посиланням інструкція, як це зробити.
Поділитись

Новини по темі: