29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Випили водички і вкрали 60 тис. гривень: у Житомирі зловили банду «гастролерок» з Донеччини

Випили водички і вкрали 60 тис. гривень: у Житомирі зловили банду «гастролерок» з Донеччини

  • 21 грудня, 2020 15:36
У Житомирі поліцейські викрили "гастролерок", які викрали понад 60 тисяч гривень заощаджень у 81-річного пенсіонера. Про це "Журналу Житомира" повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області.

"19 грудня з квартири жителя обласного центру зникли понад 61 тисяча гривень. Чоловік швидко звернувся по допомогу до поліцейських, які й розшукали та затримали причетну до крадіжки жительку Донеччини. Нині розпочато досудове розслідування", - йдеться у повідомленні.

Близько 11-ї у дзвінок квартири 81-річного житомирянина подзвонили. Відчинивши двері, пенсіонер побачив кількох жінок та дівчинку. Ті завели розмову про пошук житла, розпитали дідуся про його здоров’я і вже ніби збиралися піти, як раптом звернулися з проханням попити води, мовляв, дитина стомилася. Господар не зміг відмовити у такому проханні та впустив незваних гостей до помешкання.

Жінки жваво спілкувалися з пенсіонером на кухні, ні на хвилю не даючи тому відволіктися. Аж раптом швидко зібралися та пішли геть. Чоловік, відчувши лихе, вирішив перевірити свої заощадження, що знаходились в серванті та виявив зникнення понад 61 тисячі гривень.

Утім, пенсіонер не розгубився та одразу зателефонував до свого сусіда, оперативника карного розшуку Житомирського районного відділення поліції. А той разом з місцевими колегами, швидко з’ясувавши всі обставини та прикмети "гостей", розпочали їх розшук. У результаті на вулиці зупинили підозрілих жінок. Під час поверхневого огляду в однієї з них і вилучили викрадене.
 

"З’ясувалось, що троє жінок та 9-річна дівчинка - родичі та проживають на Донеччині. Попередньо, поки вся компанія відволікала господаря, одна з них нишпорила по оселі та знайшла гроші. Відтак 22-річну жінку, причетну до крадіжки, затримали та нині вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу", - повідомив т.в.о. начальника Житомирського відділу поліції Сергій Синявський.


У рамках досудового розслідування, розпочатого за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) КК України, триває з’ясування всіх обставин події, ролі кожної з учасниць та перевірка щодо їх причетності до вчинення інших правопорушень. Законодавством такі протиправні дії караються позбавленням волі на строк від 3 до 6 років.
Поділитись

Новини по темі: