29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Житомирські рятувальники провели навчання в «Епіцентрі»: гасили умовну пожежу. ФОТО

Житомирські рятувальники провели навчання в «Епіцентрі»: гасили умовну пожежу. ФОТО

  • 17 грудня, 2020 8:43
У Житомирі вогнеборці ліквідували умовну пожежу в торгівельному центрі "Епіцентр". Про це "Журналу Житомира" повідомила пресслужба управління ДСНС у Житомирській області.

"16 грудня за номером "101" надійшло повідомлення про пожежу, що виникла в магазині "Садовий центр", який розташований на території торгівельного центру "Епіцентр" у м. Житомирі. Також повідомлялось про те, що працівниками магазину вже проведено евакуацію, але в приміщенні ще можуть знаходитись люди. Саме за таким задумом пожежно-рятувальні підрозділи Житомирського гарнізону проводили сьогодні тренувальні тактико-спеціальні навчання на об’єкті з масовим перебуванням людей", – інформує ДСНС.

Розвідкою було встановлено, що "пожежа" виникла в приміщенні зазначеного магазину на площі 75 кв. м. Обслуговуючий персонал через легку паніку не зміг чітко сформулювати – скільки людей могло залишитись в будівлі. Друге відділення рятувальників, яке залучено на виклик, отримало завдання про безпосереднє гасіння пожежі, третє – захищати суміжні приміщення та несучі конструкції. Ще одне відділення було скоординовано на видалення диму з приміщення за допомогою димососу.

Ланка газодимозахисної служби ефективно провела пошуково-рятувальні роботи, відшукавши в будівлі двох потерпілих, які не могли вибратись самотужки. Їх вивели на свіже повітря та передали фахівцям медицини катастроф. Інші три відділення вогнеборців оперативно погасили пожежу та не допустили її подальшого розповсюдження торгівельним центром.
 

"Дії рятувальників під час сьогоднішніх навчань оцінюю задовільно. Адже головною метою тренувань було відпрацювання вмінь та навичок з ліквідації пожеж на об’єктах торгівлі. Незважаючи на карантин в країні, наші вогнеборці постійно підтримують бойову готовність та професіоналізм. Вважаю, що цього дня їм вдалося відтренувати рятування людей на об’єктах із масовим перебуванням людей, вивчити пожежно-тактичну характеристику нового об’єкту, який відкрився в місті лише всередині цього року. Також рятувальники мали змогу перевірити справність  протипожежного водопостачання, дії  персоналу  по гасінню загоряння первинними засобами пожежогасіння та взаємодію підрозділів ДСНС з іншими спеціалізованими службами Житомира", – зазначив заступник начальника Управління ДСНС України у Житомирській області Олег Держанівський.


















Поділитись

Новини по темі: