25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У Житомирській обласній лікарні можуть закрити COVID-відділення

У Житомирській обласній лікарні можуть закрити COVID-відділення

  • 15 грудня, 2020 11:54
Житомирська обласна клінічна лікарня імені Гербачевського, до роботи якої висловив зауваження міністр охорони здоров’я Максим Степанов, не пристосована до масового перебування пацієнтів із COVID-19.

Про це повідомляється на сайті Житомирської обласної ради.
 

"Інфекційне відділення для хворих на COVID-19 знаходиться на першому поверсі центрального корпусу, втім медичний заклад не пристосований до масового перебування хворих на коронавірус, адже у реанімації лежать пацієнти з іншими хворобами", - йдеться у повідомленні.


Зазначається, що депутати розглянуть на комісії з питань охорони здоров’я доцільність COVID-відділення в обласній клінічній лікарні та можливість його перенесення в інше приміщення.

В облраді додати, що лікарня не отримувала від МОЗ офіційного листа з вимогою усунути недоліки, на яких акцентував Степанов.

Як повідомляв "Журнал Житомира", міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час відвідин медзакладів Житомира виявив, що в обласній лікарні неадекватно відображена статистика щодо кисневих точок, а також ліжок у відділеннях, що не відведені під лікування COVID-19. Окрім того, він відзначив, що лікарі не мають повного доступу до засобів індивідуального захисту, якими заклад забезпечено повністю. Після візиту міністра комісія Житомирської облдержадмінстрації провела службову перевірку.
Поділитись

Новини по темі: