20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У Житомирі волонтери прибрали водонапірну вежу: вивезли декілька причепів сміття. ФОТО

У Житомирі волонтери прибрали водонапірну вежу: вивезли декілька причепів сміття. ФОТО

  • 14 грудня, 2020 14:33
У Житомирі влаштували прибирання у пам'ятці архітектури місцевого значення ХІХ століття – водонапірній вежі, яка зараз не використовується. До прибирання долучилися понад 30 волонтерів. 

Вже через декілька днів у вежі уперше проведуть мистецьку виставку, передає "Укрінформ".
 

"Прибирання ініціювали громадські організації "Цілком природно" і "Житомир, зроби голосніше!". Ми запрошували житомирян приєднатися до цієї акції на волонтерських засадах. Дві суботи 5 і 12 грудня ми разом із волонтерами прибирали у вежі. Звідти повиносили все сміття, відремонтували стару підлогу, яка не була придатна для експлуатації, щоб там ніхто не постраждав, відновили внутрішнє освітлення, помили вікна та підлогу, познімали штукатурку, яка погано трималася. У цю п’ятницю (18 грудня – ред.) ми вже плануємо провести там перший публічний захід – мистецьку виставку. Тоді можна буде подивитися не тільки на мистецтво, але й на те, якою зараз є вежа", – розповів директор комунальної установи "Агенція розвитку міста" Борис Пахолюк.


Всі роботи у вежі проводили власними силами людей, а також за технічної підтримки офісу Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) GmbH, який надав будматеріали, інструменти, засоби для обладнання освітлення та інше.
 

"У водонапірній вежі вже 18 грудня відкриється виставка картин зі скла Галини Готшлак, що створені у її авторській техніці. Роботи експонуватимуться до Нового року. Про години, упродовж яких усі охочі зможуть оглянути картини, ми повідомимо згодом. Оскільки у вежі немає опалення, то весь день експозиція не зможе працювати", – зауважив голова ГО "Цілком природно" Ілля Грицанюк.


Нагадаємо, в Житомирі почали проводити безкоштовні екскурсії водонапірною вежею.

















ФОТО: Агенція розвитку міста
Поділитись

Новини по темі: