16 квітня, 2024
Ми в соцмережах

У Житомирі вшанували пам'ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС. ФОТО

  • 14 грудня, 2020 11:51
14 грудня в Україні вшановують тих, хто у далекому 1986 році ціною власного життя та здоров'я врятував світ від радіаційного забруднення. Цього дня 34 роки тому завершилося будівництво саркофагу над четвертим зруйнованим енергоблоком ЧАЕС.

Сьогодні у Житомирі за участі керівництва міста та області, представників установ та організацій, громадських чорнобильських об'єднань, ЗМІ відбулося вшанування жертв і ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС.

Традиційно квіти поклали до меморіальної дошки пам'яті першого Міністра України у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Г. О. Готовчиця, меморіального пам’ятника працівникам органів внутрішніх справ – жертвам Чорнобиля, пам'ятного знака "Чорна біль", та пам'ятного знаку "Пожежним, які врятували світ".

За інформацією Департаменту соціальної політики Житомирської міської ради, станом на 1 грудня 2020 року в Житомирі проживає понад 6000 громадян, які мають статус постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, - із них 1824 учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.



























Поділитись

Новини по темі: