26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Житомирянин виготовляє солодощі із коноплі: каже, що це дуже смачно і корисно. ВІДЕО

Житомирянин виготовляє солодощі із коноплі: каже, що це дуже смачно і корисно. ВІДЕО

  • 10 грудня, 2020 14:09
Житомирянин Олег Земнухов вирішив зайнятися виготовленням конопляної халви, бо йому не подобались солодощі від інших виробників. Для виготовлення використовує конопляний мед та лущене конопляне насіння, інформує "Суспільне".
 

"Вони (солодощі, - ред.) мене не влаштовували, тому що не передавали смак і користь цього продукту. Тому я вирішив робити халву самостійно. Щоб зробити конопляну халву нам потрібне конопляне насіння. Насіння лущене – без оболонки. Грам 300 цього насіння ми насипаємо у кавомолку, перемелюємо, і додаємо до цієї суміші конопляний мед. Меду беру приблизно півтори столових ложки. Все перетираємо. Зверніть увагу, що я ці інгредієнти не нагріваю, щоб страва не втратила свої лікувальні властивості", – зазначає житомирянин.


Олег Земнухов радить їсти конопляну халву людям, які страждають на виразку шлунку.
 

"Конопляна олія при виразках має лікувальні властивості. До речі, ще раджу вживати тим, кому треба підтримати свій імунітет після хвороби, поповнити організм амінокислотами, щоб організм відновився", – запевняє чоловік.


Першим дегустатором страв Олега є його мама Ядвіга Земнухова.

"Конопляна халва дуже смачна. Олег її робить вже два роки, але ми усе своє життя вживаємо страви з коноплі, їмо конопляні зернятка. Ще пророщуємо і пшеницю, і жито. Там же багато вітамінів усяких і енергії. Наші пращури, бабусі, прабабусі коноплю також вживали. Вона ж лікувальна. Малим дітям робили з коноплі молочко. У піст, особливо, годували малечу конопляним молоком. Воно дуже поживне і корисне", – розповідає жінка.
 
Поділитись

Новини по темі: