25 квітня, 2024
Ми в соцмережах

ЦВК розпустила виборчком міста Овруч: озвучено причину

  • 1 грудня, 2020 8:20
Центральна виборча комісія України ухвалила рішення про дострокове припинення повноважень всього складу Овруцької міської територіальної виборчої комісії Коростенського району Житомирської області. Про це повідомляє пресслужба ЦВК.
 

"5 листопада 2020 року Житомирський окружний адміністративний суд зобов’язав ТВК провести повторний підрахунок голосів на виборах депутатів Овруцької міської ради та Овруцького міського голови. ТВК провела повторний підрахунок голосів на 25 дільницях, однак, згідно з постановою Сьомого апеляційного адміністративного суду від 28 листопада, повторний підрахунок мав відбуватися на всіх дільницях округу, а не на окремих. Окрім того, ТВК не мала брати до уваги результати підрахунку голосів виборців, які були встановлені неповноважним складом комісії", – йдеться у повідомленні.


Також у Житомирському окружному адмінсуді повідомили про численні порушення членів ТВК під час повторного підрахунку голосів.

"Тому Комісія, встановивши факт систематичного порушення зазначеної комісією Конституції України, Виборчого кодексу України та законів України, достроково припинила повноваження всього її складу", – зазначили у ЦВК.

Місцеві організації політичних партій, представники яких були частиною усуненого складу, могли до 1 грудня 2020 року подати кандидатури для включення до складу Овруцької ТВК.

Сама ТВК зобов’язується після формування нового складу невідкладно виконати рішення суду і встановити результати виборів Овруцького міського голови.
Поділитись

Новини по темі: