28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У Житомирі приступили до ремонту водогону, який живить центральну частину міста. ФОТО

У Житомирі приступили до ремонту водогону, який живить центральну частину міста. ФОТО

  • 26 листопада, 2020 17:56
У Житомирі розпочали ремонтні роботи з заміни водопровідної труби, яка пролягає під річкою Кам’янка. Цей водогін живить усю центральну частину міста.

Вже з десяток років він перебував в аварійному стані, інформує "Суспільне".

Заміна водогону під річкою (дюкерного переходу) є частиною великого проєкту з модернізації водогінної мережі міста, який реалізується за кредитні кошти Світового банку реконструкції та розвитку.


 

"У нас були дуже значні втрати саме в цьому дюкерному переході, тому він і потрапив під реконструкцію і фінансування Світового банку. Вартість загального проєкту з реконструкції, куди входить 7 дюкерних переходів та 9,5 кілометрів мереж по Житомиру, складає 137 мільйонів гривень", – розповів директор з розвитку та капітального будівництва "Житомирводоканалу" Олександр Гаврилов.




Труба своє вже відслужила, а в останні роки ставала причиною постійних поривів. Водогін настільки зносився, що через гнилі ділянки в нього провалювалось каміння.
 

"Дійшло до того, що ми навіть вчора в цій трубі знайшли два каменя, як вони туди потрапили, геть незрозуміло. Ми чистили трубу, ось цю гілку і на двадцяти метрах просто вперлись, далі не могли пройти. Спочатку подумали, що може це якийсь відвід чи коліно якесь, розкопали, вирізали, а там каміння, порода, як воно туди потрапило – незрозуміло", – зазначив виконроб Антон Кононович.


Фахівці водоканалу кажуть, що на період реконструкції проклали тимчасовий водогін, тож мешканці центральної частини Житомира та прилеглого до водогону приватного сектору проблем із відсутністю води через ремонт не матимуть. Всі роботи планують завершити протягом двох тижнів.







ФОТО: Суспільне
Поділитись

Новини по темі: