16 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Люди з інвалідністю та мами з візочками не можуть спуститися до набережної: мерія планує встановити ліфт

Люди з інвалідністю та мами з візочками не можуть спуститися до набережної: мерія планує встановити ліфт

  • 25 листопада, 2020 17:53
В парку Гагаріна неквапливо, але все ж тривають роботи з капремонту набережної річки Тетерів. Зона відпочинку поступово набуває проєктного вигляду і житомиряни вже доволі активно там гуляють.

Проте, є серйозна проблема – оновлену зону відпочинку від парку відділяють декілька сотень сходинок. Крутий схил не дозволяє обладнати пандуси, а тому маломобільні верства населення фізично не можуть спуститися до набережної.

У міській раді запевняють, що працюють над вирішенням цієї проблеми, зокрема можливе встановлення ліфту.
 

"Коли готувався проєкт, ми навіть їздили на вінницький завод, який виготовляє різноманітні атракціони. І вони розраховували нам вартість фунікулеру, щоб можна було організувати спуск на набережну. Але вартість буде приблизно більше 5 мільйонів гривень. Ще ми розглядали питання ліфтів. І якраз цей варіант абсолютно можливий. Наприклад, в Європі біля естакад і переходів ставляться ліфти і вони забезпечують доступ до об’єктів, де є перепад висоти. Це можливо, але це вже буде третя черга", – розповів у коментарі виданню Житомир інфо мер міста Сергій Сухомлин.




Також міський голова Житомира повідомив, чому уповільнились темпи робіт і які недоліки має виправити компанія-підрядник.
 

"Там ще багато чого потрібно переробляти. Я востаннє там був в цю суботу (21 листопада – ред.). Потрібно ще перекладати плитку, яка не дуже якісно в деяких місцях укладена. Але в цілому роботи продовжуються. Затримка, якщо говорити об’єктивно, є і з фінансуванням. Ми чекаємо перерозподілу коштів субвенції на соцекономрозвиток. Буквально вчора була інформація, що кошти вже перерозподілили. Ми розраховували на 10 мільйонів на набережну і зараз чекаємо ці кошти. Ми не платили підрядникам, тому вони частину робіт виконували за власні гроші. Думаю, після надходження коштів темпи будуть швидшими", – зазначив Сергій Сухомлин.


Нині на об’єкті продовжуються роботи з укладання плитки, через яку, за задумом, має проростати трава, а також будівельні роботи поблизу човнової станції.

Поділитись

Новини по темі: