28 березня, 2024
Ми в соцмережах

Не вистачає інфекціоністів: в Коростишеві екстрено перевчають лікарів, щоб закрити дефіцит

  • 25 листопада, 2020 15:09
У Коростишівській лікарні критично не вистачає інфекціоністів. Тому тут змушені переучувати інших лікарів, щоб вони були компетентними в цій галузі.

"Хворих багато, лікарів мало. Медичного персоналу взагалі мало, тому, як правило, залучаються лікарі інших спеціальностей. У короткий період ми їх потроху підучуємо ставати інфекціоністами", - розповіла в коментарі інформаційному агентству 112.ua лікар інфекційного відділення Коростишівської лікарні.

Також, за словами лікарів, крім інфекціоністів, в лікарні не вистачає медичних препаратів, місць для нових хворих і робочого персоналу. Сьогодні до Коростишівської лікарні доставляють хворих в тому числі з Житомира.
 

"Був такий період, що привозили з інших районів Житомирської області, то ми доставляли додаткові ліжка, бо ніде було покласти людей. Бувають перебої з певними препаратами. Це пов'язано з тим, що не встигають їх виготовляти, поставок немає", - повідомила лікар.


Нагадаємо, за минулу добу в Житомирській області зареєстровано 211 нових лабораторно підтверджених випадків COVID-19. У лікарнях першої хвилі хворими на коронавірус та пацієнтами з підозрою на інфікування зайняті 46,3% ліжок.
Поділитись

Новини по темі: