29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Сміттєві розбірки у Житомирі: колишній перевізник не поступається місцем новій компанії. ВІДЕО

Сміттєві розбірки у Житомирі: колишній перевізник не поступається місцем новій компанії. ВІДЕО

  • 18 листопада, 2020 16:46
У Житомирі в мікрорайоні Крошня сміттєвий скандал: компанія, що раніше займалася вивозом сміття, заважає працювати новому перевізнику. Мова йде про приватний ЖЕК №4 депутата Житомирської міської ради, бізнесмена Володимира Тичини.

Він нещодавно програв конкурс і тепер перевізником на Крошні стала компанія "Грін Бін". Після затвердження результатів конкурсу сесією міської ради компанія почала по місту замінювати сміттєві контейнери попередніх надавачів послуг на нові.

Проте, як повідомляє інформаційне видання "Факти Житомира", наразі на Крошні нові контейнери компанії "Грін Бін" виставляють поза межі сміттєзбиральних майданчиків, а на їх місці знову ставлять контейнери підприємства Тичини.

Мешканка Крошні надала фотографії сміттєзбирального майданчика по вул. Покровській 159, на якому продовжується боротьба за клієнта: нові баки "Грін Бін" відставлені у сторону, замість них стоять старі, 4-го ЖЕКу. 



У Житомирській міській раді про конфлікт знають. Заступник міського голови Сергій Кондратюк в коментарі телеканалу "Союз-ТВ" розповів, що приватному 4-му ЖЕКу було надано час на вивезення своїх баків – 3 дні. Втім, компанія не скористалась цим, та просто проігнорувала, ще й позамінювала усі нові баки на свої.

За словами Кондратюка, з власником приватного ЖЕКу, депутатом міської ради Володимиром Тичиною неодноразово намагалися домовитися, проте діалогу не вийшло. Він не погоджується.

Тому було вирішено, що старі контейнери приватного ЖЕКу вивозитимуть працівники КП "Інспекція з благоустрою". Їх розмістять на території КП "Зеленбуд". Натомість ЖЕКу №4 виставлять рахунок за демонтаж, перевезення та зберігання. Отримати їх назад підприємство Тичини зможе тільки після оплати цих послуг.

Варто додати, що окрім хуліганства з переставлянням баків, щоночі фіксуються факти підпалу. У ситуації розбирається поліція.
 
Поділитись

Новини по темі: