26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Карантин у Житомирі: ринки щодня перевіряють на дотримання протиепідемічних норм

Карантин у Житомирі: ринки щодня перевіряють на дотримання протиепідемічних норм

  • 4 листопада, 2020 8:32
У Житомирі після введення "червоного" рівня епідеміологічної небезпеки ринки продовжують працювати у звичайному режимі, але із дотриманням карантинних вимог.

Щодня працівники Держпродспоживслужби проводять перевірки ринків щодо дотримання протиепідеміологічних норм. Зокрема, перевіряють найбільший ринок міста – "Житній", передає "Суспільне".
 

"Температупний скринінг проводиться лише працівникам, відвідувачам не міряють температуру з шостого червня 2020 року. Покупця до відповідальності ми притягнути не можемо, але зауваження робити можемо. Продавець не має продавати товари людині, яка не вдягнута в маску. Всю відповідальність несе адміністрація ринку, на них складають протоколи і люди сплачують штраф. Мінімальний штраф – 170 гривень, а максимальний – 34 тисячі гривень", – розповів головний спеціаліст Держпродспоживслужби Олександр Шатило.


Адміністрація "Житомирського кооперативного ринку" впевнена, що ринки не можна закривати, бо це робочі місця та заробіток для людей.
 

"Ринки повинні працювати, тому що, якщо вони і підприємства не працюють, то економіка йде вниз. Людям потрібно за щось утримувати свої сім’ї, платити комунальні платежі, кредити в банках", – розповів заступник директора ринку Юрій Прудніков.


Нагадаємо, з 2-го листопада Житомир знаходиться в червоній зоні карантину. Що це означає і які діють обмеження у місті – читайте за посиланням.
Поділитись

Новини по темі: